Van 3 naar 4 #3

Inmiddels ben ik al weer 17 weken het broertje of zusje van Jaxx aan het bakken in de oven. Maar je kent het misschien wel, bij een tweede (of 3e, 4e etc) is de zwangerschap iets wat volledig anders verloopt.

Ten eerste natuurlijk, omdat alles al bekend is. Je weet hoe het gaat, wat je (meestal) te wachten staat. Én je hebt al andere kinderen rondrennen en die hebben nu eenmaal ook veel aandacht nodig.

Ik betrap mezelf er op dat ik nu helemaal niet weet, zonder op m’n app te checken, hoeveel weken ik zwanger ben. Terwijl ik bij Jaxx wist te zeggen hoeveel weken, dagen, uren en minuten, zelfs op de seconde nauwkeurig als je het wilde horen. Daarbij exact wat het formaat was van de kleine frummel uitgedrukt in fruit/groente of speelgoed. 

Je bent er gewoon niet 200% mee bezig de hele dag. Ook had ik op deze termijn al een en ander gekocht. Nu staat de teller op 1 romper. Tevens wel al de babykamer en de kinderwagen uitgezocht, maar dan heb je het ook wel gehad. 

Absoluut niet dat we minder enthousiast zijn, want we hebben er super veel zin in, maar het is anders dan bij de eerste. Ook zijn we bezig met Jaxx uitleggen wat er gebeurt allemaal, hij wil ook graag naar de echofoto’s van “zijn” baby kijken. 

Heb jij dit ook anders ervaren bij een tweede (derde etc) kindje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s