De standaard moeder

Ik zag van de week een mooie quote, over hoe sterk je lichaam is. Hoe jij als moeder een heel leven hebt gecreëerd en dat leven gevoed hebt met liefde. Je lichaam is ongelooflijk en niemand pakt je dat nog af.

Hoe kan het dan dat je je als moeder soms zo vreselijk onzeker kunt voelen. Mede door wat anderen zeggen. Ook door hoe je kind reageert op je, als is het vaak slechts een fase.

Soms kan ik me ontzettend slecht voelen en denken dat ik alles fout doe, op dagen dat Jaxx niet de intentie heeft om te luisteren. Voor hem is het een kwestie van proberen hoe ver hij kan gaan, voor mij voelt het als falen. Waarschijnlijk voor je meeste van jullie een wel bekend iets. 

Op andere momenten, laat hij me volledig smelten door me te vertellen dat ik zijn beste vriend ben. Of door een kusje te blazen. Terwijl dat ik op dat moment nog steeds dezelfde moeder ben. 

Het zijn wellicht niet echt “ups and downs”, maar op “slechte” dagen voelt het wel zo. Ondanks dat ik weet, dat het prima gaat en deze challenges bij het ouderschap horen. 

Wat mij vaak nog het meeste steekt, zijn opmerkingen van anderen. Een tijdje geleden zei iemand me “het is maar goed dat je geen meisje hebt, jij bent helemaal geen meisje moeder”. Wat mij, ondanks dat ik een zoontje heb, op mijn ziel trapte. Ik dacht “wat als we ooit wel ons gezin mogen aanvullen met een dochter? Kan ik daar dan geen goede moeder voor zijn?”. Natuurlijk is dat de grootste onzin ooit en weet ik dat nu ook wel. Maar op die momenten kan dat me erg raken. 

Daarnaast, wat weet die persoon er van? Ik denk dat ik een gewone moeder ben. Niet een speciale jongens- of meisjesmoeder. Gewoon een moeder, die probeert de belangen van haar kind te behartigen. Laten we eerlijk zijn, zijn we dat niet allemaal? Ook denk ik dat je kind je vormt tot het type moeder dat je bent. 

Zo is Jaxx een blije jongen, hij speelt met vrijwel alles. Van auto’s tot poppen, het maakt hem allemaal niet uit en mij daarom ook niet. Kid is king.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s