Waar ben je, kleine baby?

Sentimentele mama alert! Als ik naar Jaxx kijk kruimel ik in 1000 stukjes. Hoe groot hij ‘ineens’ is geworden. Van de een op andere dag lijkt het wel. Mijn inimini baby is een grote jongen geworden.

Enerzijds super trots op wat hij allemaal al kan en anderzijds mis ik de kleine baby die hij was. Waarschijnlijk de meest normale zaak van de wereld.

Hij kopieert alles haarfijn wat gezegd wordt, op een verstaanbare wijze. Geeft duidelijk antwoord als ik wat vraag en lijkt ons ook écht helemaal te begrijpen. Nu gaan we soms in ‘discussie’ als ik zeg dat het bedtijd is en hij vindt van niet. Als ik verteld heb dat het voor alle flinke jongens als hij tijd is om te gaan slapen, gaat hij meestal akkoord en blaast me dan nog een handkusje na. ”Doeii Mama doeii” *SMELT*

Bij het aankleden houdt hij zich stevig vast, als hij zijn voetjes optilt om zijn broek aan te doen. Als hij wankelt klinkt altijd een ”Oopsie”. Ook alles wat hij dan aan heeft wordt benoemd en tot slot wil hij vaak zijn ”vess” aan.

Zodra het tijd is voor het avondeten mogen wij alles behalve helpen. Dat moet allemaal ”selluf” en als ik ook maar in de buurt kom van zijn lepel is de driftbui al te ruiken. Als hij genoeg heeft roept hij al zelf even ”Jaaaaaje” (Giant), want die eet het wel op als het op de grond gegooid wordt. Niet geheel de bedoeling, maar goed bedacht is het wel.

Op het potje gaan lukt ook steeds beter en op de opvang heeft hij zelfs al 2 stickers! Thuis zijn we nog niet begonnen met stickertjes, maar als hij er aan toe is gaan we de zindelijkheidsbox halen. Alles wat hij nu al doet, met zijn 1,5 jaar, is alleen meegenomen.

Al met al zijn we gewoon super trots op onze Jaxx. Het gaat zo hard, alle clichés zijn waar. Het. Gaat. Zo, Hard. Niet normaal. Alle fases vind ik iets hebben, deze ook weer. Al mogen ze de driftbuien wat mij betreft wel houden, haha! Maar ook dat hoort er allemaal bij.

Wat vond jij van de verschillende fases van je kindje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s