Jaxx; Van dreumes naar peuter

We hebben weer een mijlpaal behaald, Jaxx is 1,5. Achttien maanden. 

Een peutertje.

Hij groeit zo vreselijk hard. Iedere dag kan hij iets nieuws, verbaast hij ons met dingen die hij zegt. Hij rent tegenwoordig alsof zijn leven er van af hangt. Gierend en schreeuwend van plezier. Vallen zit er niet meer zo vaak bij. Ook lukt het hem al goed om met zijn armen vol knuffels rond te banjeren en probeert hij zo nu en dan de meubels te verplaatsen.

Traplopen kan hij ook al zelf, heel dapper beklimt hij de treden. Steeds sneller, steeds makkelijker. Zelf uitkleden lukt ook al, aankleden is een ander verhaal. Al probeert hij het wel.

Sinds een paar dagen wil hij zelf op het potje plassen, waarschijnlijk als gevolg van de vast pot-momentjes voor en na de slaapjes. Dus draagt Jaxx, als een echte stoere peuter, nu ook hemdjes en boxershorts in plaats van rompers.

Eten met een lepel is nog wel een dingetje. Hij wil het erg graag, maar het gaat nog niet zo goed. Dat is niet erg en nog even oefenen dan lukt het vast beter. Wat soms wel erg frustrerend is voor hem.

Driftbuien zijn ook niet meer weg te denken. We proberen hem te laten uitrazen en praten daarna even kort met hem. We merken dat dit goed helpt voor hem en zijn driftbuien komen al minder vaak voor en duren minder lang.

Praten gaat al erg goed en ons begrijpen nóg beter. Zo helpt hij goed mee met de boodschappen uitpakken, zijn bordje opruimen na het eten, zijn jasje halen, etc. En reageert hij ook op korte vragen.

We hebben sinds kort een boekje waar we zijn woordjes in opschrijven, zodat we dat bij kunnen houden en later op terug kunnen kijken. Later meer daar over.

Hoe heb jij de groei van je kindje ervaren rond de 1,5 jaar oud?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s