Dingen die ik niet doe

Sinds ik moeder ben

Sinds ik moeder ben, heb ik het idee dat alles op de automatische piloot staat. Als ik er bij stil ga staan, merk ik dat ik tóch veel anders doe dan voordat ik moeder was. Herkennen jullie je hier ook in, zijn er dingen die je totaal anders deed dan voorheen, of zelf helemaal niet meer doet? 

1; Me opmaken. Oké, zeker maak ik me op, maar het full-face-foundation repertoire is van de kaart. Tegenwoordig ben ik tevreden als ik mijn wenkbrauwen gedaan heb en de mascara er op zit. Als ik meer tijd heb kan daar nog wel eyeliner en een lipstick bij zitten, maar dan heb je ‘t ook wel gezien. 

2; Wellicht het verlengde van #1, maar sieraden draag ik nooit meer. Erg genoeg niet eens mijn trouwring. *shame* Het is sowieso een gevaar voor eigen leven met mijn nieuwsgierig aagje. 

3; Winkelen voor mezelf. Het meeste wat ik koop is voor Jaxx. Wat niet voor Jaxx is, valt onder de categorie levensmiddelen. Waarvan een groot gedeelte ook weer voor Jaxx is. Soms zie ik wel iets leuks voorbij komen en denk ik dan “ach, leuk wel. Nemen we maar mee”. Ik heb er minder plezier in dan eerst, behalve als ik met vriendinnen ga winkelen.

4; De hele dag in bed liggen of op de bank. Kan niet. Gaat niet. Wil ik eigenlijk ook niet. 

5; In 1 dag het hele huishouden doen. Geen extra verklaring nodig

6; Ziek zijn. Ja, natuurlijk word ik ook ziek. Eerst was ziek zijn, in bed liggen, soepjes drinken. Nu is ziek zijn niets anders dan normaal. Het leven gaat door. 

7; Helemaal naar de “kl*te” gaan. Doorzakken op feestjes is toch wat bijna alle jongeren gedaan hebben. Tegenwoordig heb ik er helemaal geen boodschap meer aan. Een wijntje of twee op z’n tijd lust ik wel, of een glaasje licor 43. Verder hoeft dat voor mij allemaal niet meer. 

8; Iedere dag op hakken lopen. Waarom niet? Voor mij niet geheel praktisch om met hakken achter een peuter aan te rennen. 

9; Me druk maken om wat andere mensen denken over mij. Gewoon zero %. De enige persoon, sorry Jeff haha, waarvan ik het belangrijk vind wat hij over me denkt is Jaxx. Voor hem wil ik de beste mama zijn die hij zich kan voorstellen. Ik kon me altijd vreselijk druk maken om waar ik stond bij mensen en wat ze van me vinden. Sinds ik moeder ben kan ik daar echt niet meer van wakker liggen. Sta ik je niet aan? Jammer! 

10; Alleen naar het toilet gaan. YOU ARE NEVER ALONE. Deze is natuurlijk met een knipoog. Maar waar ik ga, gaat Jaxx. Ook naar het toilet. Overal. Is. Jaxx. Zou het ook niet meer kunnen missen. Al is het wel èrg fijn als papa thuis is en mama even 5 minuten me-time heeft. 

Wat doe jij niet meer sinds je moeder bent?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s