Klein klein peutertje

Vandaag waren we even naar de winkel, Jaxx liep zelf. Toen hij weg wilde lopen uit een gangpad, werd het me duidelijk. Onze baby is een peuter! Helemaal verslagen van papa’s “Nee”, gooide hij zich krijsend op de grond. Wat een vreselijke ouders heb je ook, als je niet weg mag lopen.

Maar niet alleen dat, hij praat vreselijk veel en ook al best veel semi-verstaanbare woorden; tiesie (televisie), tuttie, koeke, opa, oma, Klie/kielie (Kaylee), papa, mama, bal, djiedjit (onze hond Giant), eten, dinken (drinken), kieke, hai, doei, kom, auto, dakki (dankjewel), bibi (baby), huis, ja, nee, sies (vies), slapie (slapen) en Jesh (Jaxx) Dus ook al aardig wat! Regelmatig verrast met nieuwe woorden. 

Hij zegt vaak “nee” of “doeidoei” als hij het ergens niet mee eens is. Vooral als hij zijn jas aan moet krijgen. Dan rent hij weg, al schreeuwend “nee doeidoei”. Ook het eerste wat hij zegt als we beneden komen ‘s morgens; “Dieee kieke. Tiesie mama” Negen van de tien keer heeft ‘ie pech en gaat dat ding nog niet aan. 

Als ik verder kijk naar zo’n peuterchecklist, staat er “toont interesse in toiletgedrag”. Tja, dat doet hij sowieso aangezien hij het gewend is om voor en na het slapen even op het potje te zitten. Waardoor hij dus regelmatig het potje ook open zet om er op te gaan zitten. 

Vaak wil hij ook zelf eten met een lepel, dit gaat nog niet altijd helemaal fantastisch, maar oefening baart kunst zeggen ze. Dus dat komt vanzelf wel. 

Verder merk ik ook dat hij grapjes leert maken. Laatst was ik met mijn moeder, Kaylee en Jaxx aan het wandelen. Jaxx liep zelf, Kaylee zat in de wandelwagen. Iedere keer als ik voor hen liep met Jaxx, stopte hij naar een paar passen, grinnikte, zocht mijn moeders blik om haar reactie te peilen en dan rende hij door. Ook is het vreselijk grappig om te doen alsof je iets laat vallen, of het echt laten vallen en doen alsof het een ongelukje was. Dan staat hij bij het gevallen voorwerp “ooohoooh, bahbah” en giert hij het uit. 

Ik geniet van zijn ontwikkeling en kan enerzijds niet wachten tot hij nog meer leert en anderzijds heb ik hem nog zo graag klein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s