Twee jaar getrouwd

Het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

Vandaag zijn wij twee jaar getrouwd. Het was een van de mooiste dagen van ons leven, met als vooruitzicht dé mooiste dag van ons leven. Ik was namelijk ongeveer 8 weken zwanger toen we trouwden, net niet lang genoeg voor ons originele plan om de zwangerschap dan aan te kondigen. Tegenwoordig zijn we een gelukkig gezinnetje en proberen we van iedere dag een super leuke dag te maken, maar over de minder leuke kanten hoor je nooit iemand. ‘He! Hoe gaat het met je?’ is een vraag waar je standaard op antwoord met een ‘Ja, goed hoor en met jou?’. Taboe’s moeten we doorbreken, door eens te zeggen ‘Ja, gaat echt kut de laatste tijd.’ 
Daarom heb ik me vandaag de tijd genomen om eens te zeggen ; ‘Ging best kut eigenlijk’. 

Trouwen heeft ons leven niet echt verandert, wat wel ons leven drastisch verandert heeft is de komst van Jaxx. Sinds Jaxx er was is onze relatie heel erg anders geworden. We hebben zware tijden gekend, waarschijnlijk erg herkenbaar voor andere stellen die pas ouders zijn geworden. Ik kon Jeff soms wel schieten en heb me vaak afgevraagd of ik niet beter af was met alleen Jaxx. Of het nog wel de moeite waard was om door te gaan samen. We hebben er veel over gesproken, dingen aangepast, nog meer gesproken. Onze relatie was hetzelfde als voorheen, voordat Jaxx er was, toen leek er niets ‘verkeerd’. Toen Jaxx geboren is ben ik door andere ogen gaan kijken. Realiseerde ik me dat ik te veel alleen deed in onze relatie en het huishouden. Te veel last op een paar schouders, terwijl in een relatie twee paar schouders zijn. Ik was op en vond dat het tijd was om aan de bel te trekken. Niet voor mij, niet voor Jeff, maar voor Jaxx. Het belangrijkste doel was er voor zorgen dat mijn kind in een prettige omgeving opgroeit met een papa en mama. 

Na een aantal maanden ging het allemaal wat beter, waren de taken beter verdeeld. Voelde ik me beter en minder gestrest. Zijn wij weer een blij gezin. Kijken we uit naar de toekomst en hebben we geleerd met elkaar te praten en niet tegen elkaar.

Ik weet nu dat het ‘oke’ is om te zeggen ‘stop! Dit moet ff anders’. Ik ben de laatste die huwelijks/relatieadvies wil geven, maar; praat met elkaar. Dat is vaak de beste oplossing, of in ieder geval het begin er van. Praat er over, met elkaar, met je ouders, een goede vriend of zelfs een wildvreemde. Je bent niet alleen, bijna iedereen kent deze problemen. Ze horen er bij en zijn vaak samen goed op te lossen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s