Huisje Boompje Beestje Baby #17

Het belangrijkste van de dag; Eten!

Jaxx is vandaag exact 15 maanden. Niet te geloven hoe snel die tijd gaat! Ik moet wel toegeven dat ik even moest tellen hoe oud hij is in maanden, ik vind het namelijk vreselijk irritant als iemand zegt “mijn zoon is nu 19 maanden oud”. Ik denk dan meteen; “dus je zoon is 1,5 of bijna 2”. Zelf zeg ik nu dus op die vraag; “Jaxx is bijna anderhalf”

Maar dat terzijde, want daar wilde ik het helemaal niet over hebben. Op Facebook kwam ik een bericht tegen van de Consumentenbond over tuitbekers, sap en potjes. Toen dacht ik, misschien leuk om ons dagritme in kaart te brengen. (Met sidenotes)

Ik werk gemiddeld 3 dagen in de week (ma,woe,do) en papa werkt in 5 ploegen ,dus is iedere 10 dagen, 4 dagen vrij. Zo kan Jaxx lekker veel thuis zijn met ons. Op de dagen dat wij beide werken is Jaxx bij onze leuke gastouder. 

Een normale dag start bij ons rond 9:00u. Zo laat hoor ik je denken?! Ja, Jaxx is gelukkig niet zo super vroeg wakker en dat vinden wij hélemaal niet erg. Meestal is hij erg opgewekt en meteen al goed aanwezig. Dan frissen we Jaxx op en als de luier af is, zet ik hem kort op zijn potje. “Nu al?!” Ja, nu al. Hij “moet” er niets op doen, maar zo went hij aan het idee en hij heeft al een aantal keer geplast op het potje. (Ik kreeg deze tip van mijn eigen moeder én een andere mama. Zo wennen ze vroeg aan het idee van het potje. Daarom gaat Jaxx voor en na het slapen even op het potje)

Eenmaal beneden rent Jaxx al om zijn stoel heen en trekt hij aan “zijn” kastdeurtje in de keuken. Ik maak dan zijn bordje pap klaar en zet hem in zijn TrippTrapp. Zelf met een lepel eten is er nog niet bij, met een lege lepel schept hij vrolijk zijn “alsof” maaltijd naar binnen. Zodra er iets op ligt niet meer… En dat is ook helemaal niet erg. Hij eet goed, dus dan scheppen wij nog even door. Als hij het op heeft, of klaar is, krijgt hij zijn munchkin-360 beker gevuld met water.

Alleen water? Ja, alleen water. Het is hier in huis water of een beker melk. Geen andere zooi. Zeker zijn “wij” er ook allemaal niet slechter op geworden, aangezien mijn generatie het wel allemaal kreeg. Maar ik merk in mijn omgeving wel dat sommige jongere kinderen al veel tand problemen hebben. Ik wil dat niet voor mijn kind. En zolang hij de suikers niet kent op die manier, zal hij ze niet missen. 

Tussendoor is er tijd voor een snack, zoals wat fruit. Met altijd de beker binnen handbereik voor Jaxx. Dan speelt hij lief tot het middaguur. Zijn ingebouwde klok vertelt hem dan, dat het weer voedertijd is :p

Om 12:00u worden er 2 boterhammen gegeten met gevarieerd beleg. Deze eet Jaxx al lekker zelf. Onder het genot van een beker melk of water. Na de boterham is het tijd voor het middagslaapje. Hij staat vaak al bij de kamerdeur en als hij er nog niet staat, hoef je maar te vragen of hij naar bed gaat. Dan rent hij richting de deur en klimt (onder begeleiding) de trap omhoog. 

In de slaapkamer gearriveerd, weet hij al dat het dan even tijd is om te zitten op het potje. Het bedritueel is in de middag korter dan ’s avonds. ‘s Middags is het slaapzak aan, kusje, bedtijdbeer aan en dan ga ik weer naar beneden.

Normaal gezien slaapt hij dan ongeveer 2 uur. Als hij wakker is zingt en roept hij vrolijk “maaamaaaa paaaapaaaa”. Dan weer het hele opfrisritueel. En vaak gaan we daarna boodschappen doen. Ook een favoriet voor Jaxx. Hij loopt graag in de winkels rond. Dan begroet hij alle mensen die hij ziet. 

Thuis is het weer tijd voor een koekje of een ander tussendoortje. Spelen is dan verder de planning van de middag. Jaxx is altijd op ontdekking in de woonkamer, maar vindt het ook erg leuk om mee te lopen als de hond uitgelaten wordt. 

Rond 17:00/17:30 is het etenstijd en eten we met z’n allen aan de tafel. Jaxx eet al goed mee met ons en vindt eigenlijk alles lekker. Zijn favoriet is wel echt pasta. Als wij pizza of frietjes eten, pikt Jaxx lekker wat mee, maar omdat hij daar niet genoeg van mee eet krijgt hij dan een maaltijd uit een potje als toevoeging. Waar helemaal niets mis mee is. Uit onderzoek is gebleken dat de potjes voor kindjes van 12 maanden of ouder goed gevarieerd zijn. Zo heeft hij toch zijn buikje vol én heeft hij een beetje kunnen genieten van frietjes met appelmoes of ketchup. (Dat dippen is toch een feest)

Na het eten wordt er nog op de bank gehangen, gespeeld en daarna begint het avondritueel. Een badje, beker melk, tandjes poetsen, op het potje zitten, pyjama aan, een boekje lezen, even knuffelen, bedje in, bedtijdbeer aan. Tot morgenvroeg Jaxx. Kusje voor het slapen gaan, lampje uit… dan is het stil in huis om ongeveer 20:00u. En dan ben ik de hele dag met hem bezig geweest, maar als hij dan in bed ligt en je denkt “eindelijk even tijd voor jezelf”, dan mis ik hem gewoon. 

En schermtijd? Dat hebben we niet echt hier. In de ochtend, als Jaxx wacht op zijn eten (da’s wel een dingetje), wordt vaak even BabyTv aangezet. Dan is hij even afgeleid van zijn “vreselijke honger.” Verder vind ik het nog niet echt nodig dat hij TV moet kijken. 

Hoe ziet jullie dag er uit met een kleintje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s