Huisje Boompje Beestje Baby #16

Ik ben nog geen 2 en zeg altijd “Nee!”

“Jaxx, ga je slapen?” “Nee nee mama nee nee”

Ik hoor het vaak; ik ben twee en ik zeg nee. Dit begint echter al eerder. Nu, beter gezegd. Op alles is het vast antwoord “nee nee”. Ik vind het heerlijk, eerlijk gezegd. 

Hij vormt zijn eigen karaktertje en daar hoort bij dat hij het niet eens kan zijn met ons. En “nee” is ook gewoon erg grappig om te zeggen. Hij hoort immers ook vaak genoeg “nee” van ons, als hij iets niet mag doen. Als hij bijvoorbeeld weer eens de tv slaat met een puzzelstuk. “Nee, Jaxx! Niet de tv slaan.” Dan draai hij zich om, lacht je nog net niet uit en probeert het nog eens. 

In een paar weken tijd, is hij zo groot geworden. Hij rent, klimt de trap op en wil zelf lopen in de winkel. Vertelt vrolijk verhalen in zijn eigen taal en laat duidelijk merken aan iedereen dat ik zijn mama ben, door dat te roepen tegen iedereen. Ook is hij heel sociaal en groet alle mensen die hij ziet, met een onweerstaanbaar schattig “hai”. Ik smelt er zelf helemaal van weg iedere keer opnieuw. Hij is nu soms (okee, vaak) erg ondeugend. Ondanks dat het soms wel vervelend is, geniet ik van zijn groei als persoon. En zo erg vervelend is hij meestal niet. Hij trekt soms de voerbakken van de hond omver, maakt gevaarlijke klim manoeuvres, etc. 

Kortom, hij zegt vaak “nee nee”, is soms ondeugend, wordt al super groot. Aan het einde van de dag, als hij “eindelijk” in bed ligt, mis ik hem zó erg . Dat ik hem bijna uit bed zou halen om nog uren te knuffelen. Liefde voor mijn kind is iets wat ik me nooit van te voren had kunnen voorstellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s