Huisje Boompje Beestje Baby #14

Schoenen kopen? Hogere wiskunde?

Je kent het wel, het kindergeld is geweest. Het hoognodige voor je spruit mag weer ingeslagen worden. 

Truien, broeken, een winterjas én goede schoenen…

Jaxx heeft al menig paar Nikes, Adidas en converse, maar voor het echte werk vind ik het belangrijk dat hij goede schoenen heeft. De harde zool van de eerder genoemde schoenen, vind ik niet zo’n goede optie voor ontwikkelende voetjes. 

Nu hij sinds een paar weekjes loopt en inmiddels ook al erg goed, hebben wij hem in eerste instantie gewoon lekker op blote voetjes en pantoffeltjes met een rubber zooltje laten sjouwen tot wij een keuze hadden gemaakt. 

De keuze is reuze hoor je wel eens, met kinderschoenen uiteraard ook. Zó veel verschillende merken! En je probeert natuurlijk de beste schoen te kiezen voor je gevoel. Stevig met een vrij flexibele zool, ruim genoeg maar niet te groot. Duurzame kwaliteit én dan ook nog mooi voor het oog.. 

De keuze was dan gevallen op Shoesme of Develab, twee merken waar ik na research het meest tevreden over dacht te zijn. Uiteindelijk is het Develab geworden, aangezien daarvan een verkooppunt om de hoek ligt en ik graag goed advies wilde voor de maat etc. 

Daar aangekomen vraagt de vriendelijke verkoopster welke maat ik zoek. Tja, geen idee…. de Nikes zijn 21,5 maar die zouden klein vallen, dus Uhm 21? Het meetplankje kwam er bij en Jaxx leek inderdaad maat 21 te hebben. De gekozen schoen zat echter niet zo goed. Maat 22 was de perfect fit. Niet te klein, niet te groot. Een beetje groeiruimte. En niet geheel onbelangrijk, hij rende meteen door de winkel met zijn mooie stappers.

Conclusie; na 3 weken zoeken, in een half uur tevreden naar buiten met een blij kind en mooie schoenen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s