Life of Jaxx #6

Ik lees het zo vaak; “Ouders, troost je kind niet met eten” 

Toch merk ik dat wij ons hier soms wel schuldig aan maken. Niet alleen ik zelf en mijn man, ook mijn moeder doet dit. Waarschijnlijk heb ik het overgenomen van haar. 

Ik was als kind getroost met eten, ik ben daarvan geen emo-eter geworden, wat heel goed had gekund. Laatst was ik bij mijn moeder op bezoek en las ik weer een artikel voor met dit onderwerp. Ze schoot in de lach en zei “Hmm, dan doen we het niet goed he”. 

Sinds dat moment ben ik er wel serieus aan gaan denken. Dat ik geen emotie-eter ben geworden, zal niet betekenen dat Jaxx dat niet kan worden. Maar het is zo makkelijk, hij is verdrietig, hier schat, kom maar bij mama, krijg je een wat te eten. Toch probeer ik nu om het bij “kom maar bij mama” te laten. Wat voor hem ook prima is, alleen dat mama er is is genoeg troost. 

Ik merk het soms wel aan mezelf, niet per se hetzelfde. Als kind was ik een heel slechte eter en erg veel woog ik niet. “Er zitten stukjes in” en “mama dat lust ik niet” waren mijn meest gebruikte teksten. Waarop mijn moeder had bedacht mij “om te kopen”, wat overigens erg goed werkte, door te zeggen “als je dit eet, krijg je wat lekkers”. Waardoor ik schijnbaar een soort “zoete trek” na het avondeten had ontwikkeld.

Toen ik veel ouder was en na het avondeten de kast doorzocht voor iets lekkers, zei mijn moeder “wat ben je nou aan het doen, we hebben nèt gegeten!”. Waarna ik met een vinger wees, dat het háár schuld was immers. Waarop ze antwoordde met een “Och ja! Hihi”. Het is gelukkig allemaal goed gekomen met me, ik heb mijn gekke gewoonte afgeleerd. Ik houd het nu in mijn achterhoofd als ik Jaxx neig te troosten met voedsel. Dat heel soms, je beste bedoeling een beetje verkeerd kan uitpakken. 

Betrappen jullie jezelf wel eens op zoiets?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s