Huisje Boompje Beestje Baby #10

Voordat je een kindje hebt, heb je waarschijnlijk een idee hoe jij je kinderen zal opvoeden. Totdat het moment daar is…

Ik dacht nooit de babyfotospammer te worden, die op Facebook mensen helemaal kapot gooit met plaatjes/foto’s/zoetsappige tekstjes over moederschap. En daar ben ik, mensen kapot gooiend met zoetsappige babydingen; Kijk mij trots zijn op mijn kind! 

En nu wordt mijn baby over 2 weken al 1 jaar! Waar gaat die tijd heen? (Ook zoiets, die clichés) Als ik terug kijk, merk ik dat ik erg veranderd ben. Ik ben niet meer zo geïnteresseerd in hoe ik er uit zie. Zeker doe ik m’n best, maar waar ik normaal de deur niet uitging met een zekere laag plamuur, ga ik nu de deur uit met “slechts” eyeliner en mascara. 

Ik las veel verhalen over “ik geef mijn kind geen suiker”, en dacht “pffff wat een onzin, laat een kind lekker kind zijn”… Krijgt mijn kind nu (naast melk) alleen water en sporadisch eens thee o.i.d. (Niet dat er iets mis is met andere drankjes, maar ik was zelf erg druk door suikers toen ik klein was)

Puntje waar ik erg blij mee ben voet bij stuk te hebben gehouden, is schermtijd. Jaxx mag bijna nooit tv kijken. Eigenlijk alleen als ik zijn vingernagels moet knippen, zodat hij afgeleid is. Ik vraag me namelijk écht af wat voor meerwaarde tv kijken heeft, voor een kindje van amper een jaar. Ook dit moet weer iedereen voor zichzelf weten, maar ik hou het op gemiddeld 0-minuten schermtijd. Zo leert hij zichzelf vermaken. Hij kan ook heerlijk lief spelen met zijn speelgoed, of met een papiertje. Whatever makes the kid happy, right?!

Nu na een jaar terug kijkend op het moederschap kan ik het samenvatten als fantastisch, het beste wat me heeft kunnen overkomen en soms ook verdomd zwaar! Zeker wilde ik graag moeder worden, ik hou er van om mama te zijn. Maar soms lig ik gebroken op de bank en ben ik blij dat Jaxx ligt te slapen. Tegelijkertijd kan ik hem vreselijk missen als hij slaapt en zou ik hem het liefste uit zijn bedje pakken en nooit meer loslaten. Hoe je zo onvoorwaardelijk van iemand kan houden, dat kan niemand je vertellen, dat is alleen maar te ervaren. 

Kleine man, mama houdt meer van jou dan jij je ooit zou kunnen voorstellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s