Huisje Boompje Beestje Baby #9

Dat een kind krijgen je leven verandert is een vast gegeven, maar dat het zó anders zou zijn? En dan bedoel ik niet het gedeelte van voor je kindje zorgen en ouder zijn. 

Mijn sociale leven stond helemaal op z’n kop. Ik was sowieso niet al zo van het uit gaan, meer van het Netflix en bankhangen. Maar ik merkte al vrij snel dat mijn omgeving me toch anders ging behandelen. Ik werd niet meer gevraagd voor dingen, waarschijnlijk onder het mom van ”ze heeft het toch druk”. Ondanks dat ik het snap, is het toch zuur. Of de vraag of je nog wel plek hebt voor mensen in je leven. Allemaal clichés. 

Het heeft me een tijdje echt dwars gezeten, maar inmiddels heb ik ingezien dat ik dat allemaal niet nodig heb. Sinds het begin van mijn zwangerschap een heel fijne groep andere (toekomstige)mama’s leren kennen, waar ik een hoop steun in kan vinden met de alledaagse dingetjes. En daarnaast kan ik genoeg andere leuke dingen te doen zonder ”so called” friends. 

Waarschijnlijk is het gezegde ”If you’re not losing friends, you’re not growing up” gewoon waar. 

Meer mama’s met soortgelijke ervaringen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s